Beleef de verhalen van het veen

> Abonnement 2024

Met een abonnement van het Veenpark geniet  u het hele jaar van ons park en alle evenementen. Bovendien krijgt u diverse voordelen, en zijn de kinderabonnementen in prijs verlaagd! 
Reserveer snel zodat u in het Paasweekend al gebruik kunt maken van uw voordeel ! 

 

> Openingstijden

Momenteel is het Veenpark gesloten.
Op zaterdag 30 maart 2024 gaan we weer open voor onze bezoekers.
Wel zijn wij op Tweede kerstdag open voor de wandeling en kunt u op Eerste en Tweede kerstdag de buffetarrangementen boeken.

Voor bijeenkomsten, feesten en partijen in onze horeca zijn wij op afspraak geopend. U kunt ons daarvoor benaderen via info@veenpark.nl

 

 

> Route

Het Veenpark vind je vlakbij Emmen. Makkelijk te bereiken met de auto via de A37 en de Hunebed Highway N34. Vanaf het NS-station Emmen met buslijn 92. Je kunt ons bereiken op 0591-324444.

> Gezellige Paasdagen!

Pannenkoeken en speurtocht

Tijdens Eerste en Tweede paasdag kun je reserveren voor het altijd lekkere pannennkoeken buffet. De kinderen kunnen zich uitleven met het maken van de meeste creatieve pannenkoek!

De paasspeurtocht ontbreekt niet en ook kun je eieren verven. Kortom, alle reden om Pasen in het Veenpark te vieren!

Bezoek ook het EnergieRijk

Energiebronnen van de toekomst

In het EnergieRijk nemen we een kijkje in het heden en de toekomst. In het Veenpark krijg je een beeld van mensen begin 1900 met de energiebronnen zijn omgegaan en wat de gevolgen daar van waren voor het landschap en de mensen. Hoe kijk je daar nu tegenaan? Welke duurzame keuzes maak jij? 

Leven in de veendorpen rond 1920

In het museumdorp Bargermond krijg je een goed beeld van het leven van de veenarbeiders rond 1920. Bezoek het huis van de brugwachter, de school en de armste mensen van die tijd. Bij de snoepwinkel is echt oud Hollands snoep verkrijgbaar!

Surprise party!

Jans en Griet samen 150 jaar!
Sst, niks tegen Jans en Griet zeggen maar in maart 2024 is er een surprise party! En jij bent uitgenodigd.

vrijdag 8 maart
zaterdag 9 maart / UITVERKOCHT!
zondag 10 maart

Bestel snel kaarten OP = OP

Samen vroeger beleven

In het Veenpark beleef je hoe het leven van de veenarbeiders rond 1920 er uit zag. Met de trein en de veenschuit kun je de dorpen en het hoogveengebied bezoeken.

 

 

Queeste van het Veen
Geert en Lieske nemen je mee op speurtocht door het dorp Bargermond. Met deze puzzeltocht leer je veel over het leven van de kinderen in de veendorpen.

Turfafgraving

In het veenpark vind je de enige nog overgebleven turfafgraving. Hier kun je zelf ervaren hoe het turfsteken er aan toe ging.