Van Gogh by Night

> Een theatraal Avond-tuur

Ga op 22 en 23 september met Vincent van Gogh op avond-tuur tijdens een twee uur durende exclusieve avond voorstelling in het Veenpark, met een heerlijke proeverij en muzikale afsluiting.  Vincent van Gogh is jouw gastheer en laat je zien en beleven hoe hij het Drentse landschap heeft ervaren en geschilderd. Slechts twee avonden in een beperkt gezelscchap. Dat wil je niet missen!

Klik op de button voor het programma.

> Proeverij en muziek

Onderweg krijg je een proeverij van verschillende warme gerechten. Voor het instappen een warm Vincent-voorgerecht, bij de videoprojectie een lekkere warme soep.

Na de videoprojectie loop je door naar ‘De Fabriek’, een voormalige aardappelmeelfabriek, waar nog een korte theatrale voorstelling met Vincent op je wacht. De Emmense popzanger Justin Ripassa zal daar een aantal speciale songs laten horen die hij ontwikkelde over Vincent van Gogh in Drenthe.

In de Fabriek krijg je nog een heerlijke warme Vincent-afsluiter  met twee drankjes uiteraard.

> Twee uur genieten

Tijdens het evenement geniet je zo’n twee uur van voorstellingen in het veengebied en krijg je een idee van wat Vincent zag tijdens zijn verblijf. Wat was het dat hem zo inspireerde en wilde schilderen. Hij oefende met licht en donker als voorstudies voor zijn latere beroemde werken.
Met live theater, filmbeelden en vertelling neemt Vincent je mee door zijn belevingswereld.

> Praktische informatie

Het weer tegen het eind van september zal ’s avonds koeler zijn, dus kleed je zeker goed aan. En trek schoenen aan waarop je gemakkelijk kunt staan en lopen. Het zijn geen lange afstanden die je loopt, maar goed schoeisel is wel zo lekker.

De tocht eindigt binnen in de fabriek waar je onder het genot van een warm gerecht en een drankje van een muzikale afsluiting kunt genieten.

In de trein kunnen we ongeveer 60 mensen meenemen. En het treintje rijdt maar zes keer (drie keer per avond)
Dus wees op tijd met boeken! En mis de trein niet!

Samen vroeger beleven

In het Veenpark beleef je hoe het leven van de veenarbeiders rond 1920 er uit zag. Met de trein en de veenschuit kun je de dorpen en het hoogveengebied bezoeken.

 

 

Queeste van het Veen
Geert en Lieske nemen je mee op speurtocht door het dorp Bargermond. Met deze puzzeltocht leer je veel over het leven van de kinderen in de veendorpen.

Turfafgraving

In het veenpark vind je de enige nog overgebleven turfafgraving. Hier kun je zelf ervaren hoe het turfsteken er aan toe ging.