Voortgezet onderwijs

Excursie naar het Veenpark

Een excursie van het voortgezet onderwijs is meer dan de schoolreizen gekoppeld aan een project of onderwerp op school. Daarom kan het zijn dat er maatwerk nodig is. We kiezen graag samen de juiste samenstelling en volgorde van onze programma-onderdelen of voegen maatwerk toe.

De expositie Veenomenale Hondsrug in samenwerking met Unesco Global Geopark de  Hondsrug biedt mogelijkheden voor eigen speurtochten of onderwerpen. Deze expositie van 400m2 is ook ideaal om bij wat minder weer even binnen te zijn.

 

Presentatieles

De presentatieles vindt plaats in de filmzaal. In een decor van veen en oude gereedschappen steekt het digibord misschien schril af maar het biedt veel mogelijkheden. Er is voor elke leerling een draadloos stemkastje om anoniem de vragen te kunnen beantwoorden en actief mee te doen.

Programma Voortgezet Onderwijs

Route / smartphone
Studenten maken gebruik van hun eigen smartphone om de route te ontdekken en informatie te bekijken en te verzamelen.

Turfsteker
Met de veentrein vervoeren we de groep door het hoogveengebied Berkenrode naar de laatste echte turfafgraving die er in Nederland nog is. Hier wordt nog elke dag met blote handen turf gegraven. Na het bezoek bij de turfsteker brengt de trein iedereen weer terug naar station Berkenrode op het centrale plein. Het geheel duurt 45 minuten.

Lieske’s laatste schooldag
Een interactief programma met veel beeldmateriaal. Gepresenteerd door een van onze medewerkers. Met de stemkastjes beantwoorden de leerlingen zelf alle vragen.

Dit is een, voor het voortgezet onderwijs, aangepaste versie. Een aantal scholengemeenschappen maakt al vele jaren gebruik van dit programma, tijdens hun jaarlijkse excursies.

Smikkelmaal VO
Turfgravers moeten natuurlijk ook iets eten! Het Smikkelmaal VO bestaat uit:

 • Frites “met”
 • Frisdrank
 • (alleen mogelijk in combinatie met een excursie.)

Het is ook mogelijk om het Smikkelmaal voor basisscholen te bestellen.

Excusies prijzen
Excursie basis     € 9,00
Excursie met interactieve presentatie   € 12,00
Excursie met  smikkelmaal          € 14,00
Excursie compleet met presentatie en smikkelmaal € 17,00
  • Per 10 leerlingen begeleider gratis
  • Alle trein-, bootreizen etc. inbegrepen!

  Meer weten? Neem contact ons op

  Heb je vragen of opmerkingen? Je kunt ons bereiken door het onderstaande formulier in te vullen. Bellen of mailen kan natuurlijk ook. Ons telefoonnummer is 0591-324444. We zijn ook te bereiken via info@veenpark.nl.   Kerstbuffet 1e kerstdag

   Kom met het hele gezin op Eerste Kerstdag heerlijk genieten van ons uitgebreide kerstbuffet !

    

    

   Kerstwandeling 2e kerstdag
   Op 2e kerstdag kun je weer heerlijk genieten van de traditionele kerstwandeling in het park met veel gezelligheid onderweg.

   Donkere Dagen Tocht
   Loop samen met je vrienden mee met de spooktocht door het duistere Veenpark op vrijdag 25 november 2022
   Bestel snel je tickets!