Voortgezet onderwijs

Excursie naar het Veenpark

Een excursie van het voortgezet onderwijs is meer dan de schoolreizen gekoppeld aan een project of onderwerp op school. Daarom vinden wij dat maatwerk belangrijk is en dat het programma op de klas en het gewenste niveau wordt afgestemd.

Thema’s die  onderdeel kunnen zijn van de excursie:

 • Onze introductiefilm is voor alle leeftijden en niveaus een geschikte basis voor een interessante en leerzame excursie in het Veenpark.
 • De expositie Veenomenale Hondsrug in samenwerking met De Hondsrug UNESCO Global Geopark biedt mogelijkheden voor eigen speurtochten of onderwerpen. Deze expositie van 400m2 is ook ideaal om bij wat minder weer even binnen te zijn.
 • Demonstratie op de veenafgraving waarbij de leerlingen een idee krijgen van de werkzaamheden van de arbeiders en het proces van het turfsteken.
 • Sociale thema’s als armoede, maatschappij, economische situatie van de jaren ’20 van de vorige eeuw in verhouding tot onze eigen tijd kunnen wij verwerken in het educatief programma. 

Neem contact met ons op om uw wensen voor uw schoolbezoek met ons te bespreken via info@veenpark.nl

Excursies prijzen
Excursie basis     € 9,50
Excursie met educatief programma € 12,50
  • lunch is bij te boeken vanaf € 3,95 per leerling
  • Per 10 leerlingen begeleider gratis
  • Alle trein-, bootreizen etc. inbegrepen!

  Meer weten? Neem contact ons op

  Heb je vragen of opmerkingen? Je kunt ons bereiken door het onderstaande formulier in te vullen. Bellen of mailen kan natuurlijk ook. Ons telefoonnummer is 0591-324444. We zijn ook te bereiken via info@veenpark.nl.

   Samen vroeger beleven

   In het Veenpark beleef je hoe het leven van de veenarbeiders rond 1920 er uit zag. Met de trein en de veenschuit kun je de dorpen en het hoogveengebied bezoeken.

    

    

   Queeste van het Veen
   Geert en Lieske nemen je mee op speurtocht door het dorp Bargermond. Met deze puzzeltocht leer je veel over het leven van de kinderen in de veendorpen.

   Turfafgraving

   In het veenpark vind je de enige nog overgebleven turfafgraving. Hier kun je zelf ervaren hoe het turfsteken er aan toe ging.