De Herfstfabriek

Doe-dagen in het Veenpark

Doe-dagen in de herfstvakantie

De HerfstFabriek: Doe-dagen

Elke woensdag en donderdag in de Herfstvakantie

Vroeger begonnen de mensen in de herfst met de voorbereidingen voor de winter.  Ze moesten zorgen voor voldoende eten en turf voor in de kachel. In de winter was er weinig werk. Dan probeerden ze dingen zelf te maken, voor zichzelf of om wat extra geld te verdienen. Het is natuurlijk leuk en leerzaam om te zien hoe dat allemaal ging. Nog leuker is het om zelf te helpen!

Natuurlijk is alles in het Veenpark normaal geopend en rijden de treinen en zijn de bakker, de kruidenier en de klompenmaker aan het werk. Deze extra 800 m2 overdekt plezier voegen we speciaal voor 4 Doedagen in de Herfstvakantie toe.

In de fabriek zit de directeur op zijn kantoor en zijn de mensen aan het werk.  Ze doen allerlei dingen voor de winter. Maar er is in deze fabriek ook tijd voor spellen en knutselen.

Meel malen, pannenkoek bakken, appelmoes maken, wecken van groenten, worst maken, bonen drogen, wassen en strijken, koffiebonen malen, marshmallow roosteren, kleding verstellen, kantklossen.

En ook Drents Kampioenschap Turfstapelen en een parapluspeurtocht.

 

wo 20 oktober 2021 10:00 – 17:00 uur
do 21 oktober 2021 10:00 – 17:00 uur
wo 27 oktober 2021 10:00 – 17:00 uur
do 28 oktober 2021 10:00 – 17:00 uur

 

Plaggenhutten
In ons plaggenhuttendorp Aole Compas hangt nog de sfeer van de pioners die zich hier vestigden op het verend veen.

Turfafgraving
De laatste plek in Nederland waar nog turf wordt gestoken is bij ons in het park. 

Met trein of boot
In het grootste museum van Nederland kunt je heerlijk wandelen. Maar als je niet zo ver wilt, of kunt lopen, dan is er voldoende “openbaar vervoer”.