Pasen in het Veenpark

Paaseieren en Pannenkoeken

Op zaterdag 30 maart a.s. opent het Veenpark haar deuren voor bezoekers. Gedurende het hele paasweekend is er weer vanalles te beleven voor de hele familie. Op 30 en 31 maart, en 1 april kun je weer een gezellige paasspeurtocht maken. Net als vorig jaar staan er lollige eieren verstopt door het dorp heen. Kun jij ze vinden? .

Twee paasdagen Pannenkoeken!
Op beide paasdagen kunt je in het Veenpark genieten van de lekkerste pannenkoeken. Op het buffet staan vele versiersels en we hebben speciaal een kindertafel waar de mooiste creaties gemaakt kunnen worden! 

Eieren verven en zoeken

Niet is leuker dan zelf eieren verven en ze later terug zoeken. Op Tweede Paasdag kun je tussen 10 en 12 uur eieren verven. De Paashaas verstopt ze rond de middag en dan kun je ze vanaf 13.30 uur zoeken. 

Let op! er zitten 2 gouden eieren bij, als je die vindt wacht er een leuke prijs!!

Pannenkoekenbuffet

Zowel op Eerste als op Tweede paasdag kunt u reserveren voor ons lekkere pannenkoekenbuffet. Onbeperkt pannenkoeken eten met verschillende toppings. 

Tussen 14.00-17.00 uur kunt u aanschuiven voor de lekkerste versgebakken pannenkoeken.

Prijzen*
Volwassenen  €19,50 p.p. 
Kinderen 3 t/m 12 jaar € 9,95 p.p. 
Kinderen < 3 jaar gratis

*Koffie, thee en ranja zijn inclusief, overige dranken worden in rekening gebracht.

Korting voor abonnementhouders
Prijs voor huidige en nieuwe abonnementhouders (op vertoon van hun inschrijving of pas):

Volwassenen betalen € 17,50 pp
Kinderen 3 t/m 12 jaar betalen € 8,95

Prijzen met arrangement * (pannenkoekenbuffet inclusief entreekaartje voor het Veenpark)
Volwassenen  €32,50 p.p. 
Kinderen 5 t/m 12 jaar € 22,00 p.p. 
Kinderen 3 t/m 4 jaar € 9,95 p.p. 
Kinderen < 3 jaar gratis

*Koffie, thee en ranja zijn inclusief, overige dranken worden in rekening gebracht.

 

Reserveren Pannenkoekenbuffet
Stuur een mail naar info@veenpark.nl met uw naam, telefoonnummer, aantal personen waarvoor u wilt reserveren en welke dag.

 

Eieren speuren door het park

We hebben onze grappige eieren weer verstopt in het dorp Bargermond en ’t Aole Compas. Alle eieren vormen samen een woord dat met Pasen en met het Veenpark te maken heeft.

Je krijgt bij de balie een speurtocht formulier mee, waarop je de letters kunt invullen.

Als je alle letters hebt gevonden komt er een woord uit. heb je het goed? Dan kun je bij het inleveren van het formulier bij de balie iets lekkers ophalen!.

Creatief met je pannenkoek!

Aan het speciaal ingerichte kinderbuffet kun je de mooiste creatie op je pannenkoek maken. We maken van jouw kunstwerk een mooie polaroid foto die we ophangen. De drie mooiste pannenkoeken krijgen van ons een lekkere prijs!

Samen vroeger beleven

In het Veenpark beleef je hoe het leven van de veenarbeiders rond 1920 er uit zag. Met de trein en de veenschuit kun je de dorpen en het hoogveengebied bezoeken.

 

 

Queeste van het Veen
Geert en Lieske nemen je mee op speurtocht door het dorp Bargermond. Met deze puzzeltocht leer je veel over het leven van de kinderen in de veendorpen.

Turfafgraving

In het veenpark vind je de enige nog overgebleven turfafgraving. Hier kun je zelf ervaren hoe het turfsteken er aan toe ging.