Met school naar het Veenpark

Educatieve programma’s en schoolreizen

Met school naar het Veenpark

Tijdens een schoolreis of met ons educatief programma maken leerlingen op een interactieve en leuke manier kennis met de geschiedenis van het veengebied. Het Veenpark bij Emmen laat je terug in de tijd stappen en leerlingen ervaren zelf hoe de mensen vroeger samenleefden in en met het veen. Zo biedt het park dé mogelijkheid om de geschiedenis van Zuidoost-Drenthe en het veen te ontdekken.

Programma voor basisscholen

Voor basisscholen biedt het Veenpark verschillende educatieve programma’s en schoolreizen aan, allemaal gericht op ontdekkend en ervarend leren.

 

R

Schoolreizen

R

Educatieve programma's

R

Leerzaam en leuk

> Schoolreis

Het leukste dagje uit met je klas
Een schoolreis naar het Veenpark is leerzaam, actief en leuk! Naast de mogelijkheden voor een educatief programma is er ook de mogelijkheid om te spelen, te varen en met de treintjes te reizen. Zo is er de hele dag iets te doen!

> Educatief programma

Ervarend leren
Voor basisscholen biedt het Veenpark verschillende educatieve programma’s en schoolreizen aan, allemaal gericht op ontdekkend en ervarend leren. Ze ervaren hoe het leven in de veendorpen eruit zag maar maken ook kennis met kunst, cultuur en de ontwikkeling van het gebied.

De verschillende programma’s zijn afgestemd op leeftijd en verschillende thema’s.

> Kunst in het Veenpark

Inspiratie in het veenlandschap
Zuidoost-Drenthe heeft altijd een grote aantrekkingskracht gehad tot kunstenaars, waaronder Vincent Van Gogh. In twee van onze educatieve programma’s maken de leerlingen kennis met het veengebied en de kunstenaars die er werkten. Uiteraard gaan ze ook zelf aan de slag om hun eigen ‘’veen kunstwerk’’ maken.

> Queeste van het veen

Op ontdekkingstocht met Geert en Lieske
Een onderdeel van ons programma is een interactieve speurtocht waarbij de kinderen met een ouderwets leitje en krijtje op ontdekkingstocht gaan. Ze worden hierbij geholpen via ouderwetse radio’s door Geert en Lieske, Twee kinderen uit het dorp Bargermond van 1920.

> Eeuwige energie

Energietransitie
Het thema ‘energietransitie’ vormt een rode draad in het Veenpark. 100 jaar geleden zijn we te lang door gegaan met het vertrouwen op turf als energiebron. In het gloednieuwe Science Center kunnen de kinderen vanaf het voorjaar 2023* kennismaken met nieuwe energievormen en wat energie voor ons dagelijks leven betekent.