Spooktocht

Geesten van het veen

Spooktocht in het Veenpark

Kun jij de geesten van het veen aan? 

Op zaterdag 21 oktober 2023 kun je meedoen aan een spannende spooktocht, waarbij de geesten van het veen tot leven komen…  Lekker griezelen in het donkere Veenpark, samen met familie of vrienden.

Wat ga je doen?
Je gaat met een groep van max. 10 personen op pad. Per groep krijg je een lantaarn en een vragenlijst mee. Deze vragen of opdrachten moet je opzoeken en doen in het park. Dat lukt natuurlijk alleen de allerdappersten in een park vol spoken en geesten uit lang vervlogen tijden…

Verhalen van de geesten van het veen
Misschien heb je de verhalen al wel eens gehoord, bijvoorbeeld van Tjakko, de jongen die niet kon praten en die als kind verdween is in het veengebied. Het belletje dat hij bij zich had is nog steeds soms te horen…
Of Olle Boppe, die nog altijd rondwaart in de kerk. De veenlijken die soms wel en soms niet op hun plek liggen. En vergeet de witte wieven niet die al eeuwen gezien worden over de kale veenvlaktes… zijn ze nu gevaarlijk of niet?  Niemand die het echt weet….

En wat is er met de jongens gebeurd van wie we vorig jaar de video gevonden hebben? wat hebben zij gezien in het Veenpark?

Praktische informatie
Tickets zijn te boeken via deze link

Volwassenen betalen € 19,50
kinderen tot 15 jaar € 10,00

De tocht duurt ongeveer een uur tot vijf kwartier. Bij terugkomst staat er een kop snert, een broodje rookworst en een drankje, zodat je weer lekker kunt opwarmen.

De groepen vertrekken per half uur vanaf 19.30 uur

Let op!
Als je met zijn tweeën of een klein groepje meedoet, dan wordt je ingedeeld van anderen in een groep. De groepen worden tot 10 personen aangevuld in verband met de doorloop. 

Wil je meedoen met een groep van meer dan 10 personen, bericht ons dan even via info@veenpark.nl

Griezelen met een eigen besloten groepje?
Wil je op een andere dag samen met vrienden nog een keer griezelen in het Veenpark? Je kunt tot eind maart 2024 nog wel met een eigen groep een spooktocht boeken. Vraag naar de mogelijkheden via info@veenpark.nl of telefonisch 0591-324 444

Plaggenhutten
In ons plaggenhuttendorp Aole Compas hangt nog de sfeer van de pioners die zich hier vestigden op het verend veen.

Turfafgraving
De laatste plek in Nederland waar nog turf wordt gestoken is bij ons in het park. 

Met trein of boot
In het grootste museum van Nederland kunt je heerlijk wandelen. Maar als je niet zo ver wilt, of kunt lopen, dan is er voldoende “openbaar vervoer”.